بازار؛ گروه آب و انرژی: هم زمان با افزایش ناترازی و کسری بنزین نگرانی ها برای کیفیت بنزین هم بیشتر شده است. فعالان و کارشناسان محیط زیست مدعی اند که شرکت پالایش و پخش کیفیت را فدای کمیت کرده و برای اینکه حجم بیشتری از نیاز کشور را پاسخ گو باشد، استانداردهای بنزین تولیدی در کشور را کاهش داده است.
جمع تولید ما در انبارهای نفت و پالایشگاه های کشور چیزی حدود ۱۲۰ میلیون لیتر است. مابقی نیاز کشور باید از محل واردات تامین شود
البته محمد صادق عظیمی فر معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران این ادعا را قبول نداشته و به بازار می گوید که بنزین تولید و توزیع شده در کشور استانداردهای لازم را دارا هستند.
او در پاسخ به این سوال که در حال حاضر مقدار تولید بنزین در پالایشگاه های کشور تنها ۱۰۷ میلیون لیتر بوده و مابقی مابه التفاوت تولید و مصرف از چه محلی جبران می شود، گفت: دو محل تولید بنزین در کشور وجود دارد. یکی از آنها پالایشگاه های کشور بوده و دیگری هم مربوط به بنزین تولیدی در انبارهای نفت است. جمع تولید ما در انبارهای نفت و پالایشگاه های کشور چیزی حدود ۱۲۰ میلیون لیتر است. مابقی نیاز کشور باید از محل واردات تامین شود.
عظیمی فر در پاسخ به این سوال که آیا بنزین تولید شده در انبارها از کیفیت لازم برخوردار است، گفت: به طور قطع این طور است. طبق قانون ما موظف هستیم که در تمامی کلان شهرهای کشور بنزین یورو ۴ و یورو ۵ توزیع می کنیم. حتی نسبت به گذشته سخت گیری بیشتری نسبت به توزیع بنزین یورو درر کلان شهرها داریم و در همین راستا همکاری بسیار خوبی هم بین ما و سازمان محیط زیست صورت گرفته است.
با توجه به الزامی که برای توزیع بنزین با کیفیت در پایتخت وجود دارد از بنزین تولید شده در پالایشگاه تهران برای خود شهر تهران استفاده نمی کنیم. در حال حاضر بنزین شهر تهران را از پالایشگاه اراک و اصفهان تامین می کنیم
معاون وزیر نفت همچنین گفت:حتی در تهران با توجه به الزامی که برای توزیع بنزین با کیفیت وجود دارد از بنزین تولید شده در پالایشگاه تهران استفاده نمی کنیم. در حال حاضر بنزین شهر تهران را از پالایشگاه اراک و اصفهان تامین می کنیم.
این مقام مسول با بیان اینکه تأخیر در تکمیل پالایشگاههای جدید و فشارهای ناشی از برنامهریزیهای ناکارآمد، سبب شده در طول چند دهه گذشته تنها سه تا چهار پالایشگاه با حمایت سنگین دولت به بهرهبرداری برسند، افزود: تطبیق نداشتن سیاستهای حمایتی با واقعیتهای اقتصادی، مانع پیشرفت مؤثر سرمایهگذاریهای جدید شده است.
او در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بسیاری از طرح های کیفی سازی در پالایشگاه های کشور معطل صدور مجوز از سوی سازمان محیط زیست بوده است. حالا این سازمان کمک کرده و موانع را تا حد زیادی برطرف شده است.
به دنبال برقی سازی موتور سیکلت های آلاینده هستیم
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران افزود: ما یک پای ثابت جلسات مربوط به هوای پاک هستیم. با توجه به دغدغه هایی که در این حوزه داریم علاوه بر افزایش کیفیت بنزین به صورت داوطلبانه در طرح های مربوط به برقی سازی ناوگان و ایجاد زیر ساخت های آن همچون ایستگاه های شارژ خودروهای برقی هم ورود کردیم. ما هم اکنون دنبال این هستیم که در ۷ هزار جایگاه سی ان جی و بنزینی کشور که امکان ایجاد ایستگاه های شارژ خودروهای برقی وجود دارد این امکان را ایجاد کنیم.
عظیمی فر تاکید کرد: در حوزه برقی ساز هم به دنبال اجرای طرحی است که با اجرای آن موتور سیکلت هایی که مصرف و آلایندگی بالایی را دارندرا برقی سازی کنیم. بدون شک اجرای این طرح در کنار کیفی سازی سوخت به بهبود کیفیت هوای کشور کمک خواهد کرد.
او همچنین درباره آخرین وضعیت مصوبه شورای اقتصاد در زمینه تبدیل ۹۰۰ هزار دستگاه خودروی عمومی تکسوز به دوگانهسوز گفت: تاکنون در سطح کشور ۳۵۰ هزار خودروی عمومی تکسوز بهصورت رایگان به دوگانهسوز تبدیل شده است.